30 листопада 2010 р.

Акценти листопада

Ось і пройшов один із найбільш інтенсивних місяців року, із багатьма подіями, публікаціями, протестами та змінами у політичному ландшафті.

В Україні пройшли вибори у місцеві органи влади (кому пощастило - деякі залишилися зі своїми старими керманичами), що досить суттєво змінило кольорову палітру у регіонах. Правда виникають сумніви чи зміниться політика місцевого самоврядування по суті і чи зможуть нові лідери реалізувати багаточисельні передвиборчі обіцянки.

Як показує приклад президентських виборів, переможець дуже скоро забув про свої обіцянки, за що є покараним. Ми ж тим часом маємо задоволення спостерігати або брати участь у суто спонтанних протестах підприємців України проти податкової реформи. Які до того ж мають шанс нарешті об'єднати розколоту країну навколо дійсно важливих речей.

Київ 1 листопада прокинувся із новою системою врядування, а через пару тижнів - із новим головою міськдержадміністрації та головами райдержадміністрацій. Відсутність публічних дискусій навколо процесу просто аномальна, однак схоже поки що всіх це влаштовує.

Листопад був "урбаністичним" місяцем для мене, коли я аналізувала перспективи створення справжнього міста майбутнього в Україні. Для цього нам треба зазирнути одночасно у майбутнє і минуле, використати найкраще із вже перевіреного і генерувати власні ідеї.

Якщо поглянути в Європу, то Єврокомісія опублікувала довгоочікуваний Звіт про єднання, а Британія мріє про власну Силіконову долину (як і багато інших країн).

Однак Україні слід дивитися далі у світ,  брати приклад із "нових моторів" світової економіки, які мають схожі проблеми, однак дуже відмінні від наших підходи до їх вирішення.

Ну і як завжди я писала про конференції, в основному майбутні, в основному у Києві або Британії.

Якщо трохи про особисте, то одні мої друзі зробили круту штуку - вирішили працювати у київському коворкінгу. Не можу дочекатися перших вражень, оскільки мене дуже цікавить ця інкубаторна модель офісного співіснування, яка у розвинених країнах призводить до народження сотень нових ідей та бізнесів. Сподіваюся скоро напишу щось і про це.

І ще цього місяця мій блог відвідало 200 (сподіваюся) заківлених експертів і любителів. Хтось подумає що це не дуже багато, однак для вузьконішевого блогу вважаю це непоганим результатом хоча звичайно не збираюся на цьому зупинятися :-)

Так що повертайтеся до акцентів і розповідайте про них колегам. А також слідкуйте за ними у Твіттері (@omrinska) або через RSS.

До зустрічі у грудні.

Немає коментарів:

Дописати коментар