3 травня 2011 р.

Акценти квітня

У квітні якось писалося менше, однак сподіваюся кількість була компенсована якістю:-)

Минулого місяця я була на щорічній міжнародній конференції Regional Studies Association (RSA) у Ньюкаслі. Відповідно народилося декілька постів-рефлексій з приводу почутого: про зміну парадигми регіональної політики, про різні типи регіональної політики і про роль різних чинників в економічному зростанні регіонів. Я також у найбліжчі дні опублікую ряд "українських" презентацій з конференції.

Також минулого місяця дві мої рідні країни - Україна і Британія - із головою продовжували заглиблюватися у реформи державного управління і політики просторового розвитку, про що дещо із розпачем я і писала. І якщо Британія досить послідовна у своєму безумстві, то українські реформи часто базуються на примарах і необґрунтованих твердженнях.

Я також писала про те, як не варто використовувати європейський досвід в Україні.

Ну і англійська сторінка поповнилась одним постом про траекторії розвитку Києва. Саме на цю тему був мій виступ на конференції RSA.

Також поспішаю повідомити про новий "колаборативний" блог, який ми почали вести разом із польськими колегами. Він англійською мовою і сфокусований на темі розвитку столичних міст світу. Якщо ви цікавитеся цією темою - підписуйтесь на розсилку! Однак він дуже свіжий і тому ще малорозвинений. Хоча це недолік який ми сподіваємося скоро усунути:-)

3 коментарі:

  1. Чудовий блог, одне засмучує - жахливе зовнішній вигляд. Чому?!! Для блогера існує десятки тисяч безкоштовних шаблонів оформлення.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за дихотомічний коментар. Жах - поняття відносне. Певно на даному етапі більше енергії забирає зміст а не форма. На іншому етапі займемося шаблонами... Було б дійсно сумно якби вам сподобався дизайн, а суть виявилася фіговою:-0

    ВідповістиВидалити
  3. Хороша форма допомагає краще зрозуміти зміст. Я про те, щоб краще читалося, а не про всякі малопотрібні прикраси, завиванці і т.п. Рецепт простий: відкрити кілька блогів відомих вчених, обрати ті, які читати найзручніше і потім просто знайти вже готовий шаблон подібного стилю. Тільки прослідкувати, щоб віджети збереглися.

    Щодо суті - вона справді цікава, але подекуди сумбурне викладення. Втім, це може бути елементом особистого стилю.

    ВідповістиВидалити