22 березня 2011 р.

Скоро літо - час вчитися!

Дні довшають, дерева зеленішають, розпускаються квіти. У голові починають з'являтися думки "як мені провести це літо?"

Для молодих дослідників та аспірантів, окрім традиційних "море, гори" є ще один дуже цікавий варіант - відвідати літню школу. Багато університетів пропонують короткі (як правило тижневі) курси із різноманітних тем для молодих дослідників і аспірантів. Головною метою таких літніх шкіл є дати можливість молоді навчитися чомусь новому у їх сфері інтересіву (чого припустимо немає у власному університеті), а також презентувати результати своїх досліджень і обговорити їх у дружньому середовищі колег і однодумців. Ну і плюс це шикарна можливість розширити коло друзів і колег. Завдяки літнім школам у мене тепер є багато друзів у різних куточках Європи.

Отож пропоную невелику вибірку літніх шкіл у сфері регіональної політики, місцевого розвитку, урбаністики та схожих тем, які відбуватимуться цього літа в Європі (включно із вереснем). Робоча мова всіх шкіл - англійська, тому вільне володіння нею є обов'язковим (ви також маєте гарно писати щоби подати свою аналітичну доповідь англійською). Як правило участь у школах платна, однак іноді організатори пропонують безкоштовне проживання і харчування, а також гранти на покриття вартості школи і подорожі. Вони також можуть порадити організації, де можна отримати гранти. Час ще є, тому чим раніше почнете планувати, тим краще!

1. Літня школа ERSA "Моделювання динаміки розвитку міст"
Університет Люксембургу, Люксембург, 5-12 липня 2011. Кінцевий термін подачі заявок - 24 квітня 2011.



2. Літня школа EUROLOC "Переформулювання Уряду: Реформування державної адміністрації та місцевого врядування" 
Вуліагмені, Греція, 18-23 вересня 2011. Кінцевий термін подачі заявок - 31 травня 2011.

3. Літня школа ECPR "Федералізм, регіоналізм і різноманітність стилів управління у Європі та світі" 
Університет Кенту, Кентенбері, Великобританія, 2-10 вересня 2011. Кінцевий термін подачі заявок - 1 червня 2011

Якщо серед тем немає "вашої", то пропоную заглянути на сайт вашої професійної асоціації або просто зробити гугл зі словами Summer school 2011 і темою ваших інтересів.

А потім можна і на пляж:-)

Немає коментарів:

Дописати коментар