8 червня 2010 р.

Розвиток приватного сектору у британських містах

І знову про метрополії та міста, тепер про британські.

Новий звіт від Центру Міст (Centre for Cities, Лондон, Великобританія) змальовує не дуже райдужну перспективу розвитку для традиційно проблемних міст Півночі та Мідлендс (наприклад Ліверпуль, Ноттінгем, Ковентрі), які протягом 2000-х років пережили економічний бум. Дані свідчать про те, що саме ці міста страждають від кризи найбільше, оскільки традиційно привабливі для бізнесу Лондон та південні метрополії (Редінг, Брістоль, Кембрідж, Брайтон) мають більший запас міцності і здатні пережити важкі часи, тоді як "запас жиру" у північних конкурентів менший. Статистика свідчить, що протягом 1998-2008 років на кожне створене у середньостатистичному північному місті Англії робоче місце у приватному секторі в Лондоні та на Півдні було створено 10!

Читайте звіт, який підкреслює, що висока чутливість проблемних міст до ринкових коливань накладається на високу залежність від державного сектору як стратегічного роботадавця. А оскільки у наступні 5 років Уряд Британії планує радикальні скорочення державних витрат та держапарату, то ці міста потрапляються під "подвійне лезо ножа".

Рекомендації? Перш за все підтримувати "точки зростання" для генерування стійкого загальнонаціонального економічного росту, а також стимулювати людей мігрувати туди, де є перспектива роботи. Ось такий соціальний інжинирінг...

Читайте повний звіт англійською тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар