27 квітня 2011 р.

Мої новини тижня

Насправді деяким з цих новин вже пару тижнів, однак останнім часом було так багато свят, подій і конференцій, що руки (і голова) не доходили до публікації.

Після повернення з конференції  RSA у Ньюкаслі (деякі ідеї з якої я публікувала у попередніх постах) я знову відкрила для себе розгорнуту базу даних ОЕСР eXplorer по регіонам країн-членів. Методика аналізу соціально-економічного стану регіонів дещо відрізняється від методики ЄС, однак не радикально. Більш того, все частіше ОЕСР залучають як експертну організацію до аналізу трендів регіонального розвитку в ЄС та рекомендації нових інструментів регіональної політики. Тому варто ознайомитись, особливо зважаючи на те, що база безкоштовна (на відміну від публікацій ОЕСР, які загалом недешеві і тому часто малодоступні).

Я знайшла новий ресурс для тих, хто займається і цікавиться розвитком міст і урбаністикою. Він започаткований UN-HABITAT і ось адреса http://www.urbangateway.org/

Також знайшовся цікавий український соціальний онлайн проект, де багато ідей пов'язані зі сприйняттям міст і простору навколо нас - http://www.biggggidea.com/ideas. На ньому до речі опубліковані тези нещодавнього заходу присвяченого публічному простору Києва (зокрема площам).

Якщо у вас колись з'являлася думка відкрити власну справу, то наступна подія для вас! Скоро у Києві відбудеться шикарний захід для стартапів і потенційних підприємців, що організовується Cisco і. Growth Up -  конференція Entrepreholic. Деталі за цим посиланням.

Цікаві статті по темі регіональної політики і місцевого розвитку були нещодавно опубліковані у пресі - "НеРегіональна політика" Юрія Ганущака у Дзеркалі тижня і стаття Володимира Нудельмана про новий закон про містобудування на Українській Правді.

Ну і ще одна новина полягає у тому, що ми із польськими колегами визначилися із датою першого семінару дослідницької мережі "Вплив кризи на столичні міста" - Варшава, 23 вересня 2011 року. Так що якщо ви цікавитеся цією темою і у вас є чим поділитися (або ви хочете дізнатися про те що відбувається в інших столицях Європи) - приєднуйтеся! Деталі незабаром з'являться на сайті. Також можна підписатися на розсилку - просто напишіть мені на omrinska@gmail.com.

Немає коментарів:

Дописати коментар