1 жовтня 2009 р.

Асоціація регіональних досліджень

Починаю блог із розповіді про Асоціацію регіональних досліджень (Regional Studies Association), представником якої в Україні я є разом із Тетяною Корнєєвою. RSA є однією з найстаріших і найавторитетніших професійних асоціацій для спеціалістів, які займаються питаннями місцевого та регіонального розвитку. Разом із Міжнародною Асоціацією регіональних студій (International Regional Science Association), про яку я розкажу пізніше, RSA складає кістяк міжнародного середовища експертів та практиків у сфері регіональної політики. У списку її членів ви знайдете більшість авторів, на яких ви посилаєтесь у своїх наукових працях, та більшість урядовців, які приймають рішення щодо просторового розвитку їх країн (та Євросоюзу).


Детальну інформацію про заходи, публікації та діяльність RSA можна знайти на її сайті, на який можна перейти по лінку, наданому вище (практична порада - якщо ви завантажите останню версію Google Toolbar, то зможете скористатися функцією автоматичного перекладу на українську або російську мову. І хоча переклад "комп'ютерний" і містить багато помилок, все ж таки можна отримати загальну уяву про зміст сайту). Однак скористатися всіма перевагами Асоціації - доступом до мережі експертів, інформаційних ресурсів, професійних журналів Regional Studies тa Regions, знижками на купівлю професійної літератури та на участь у регулярних конференціях і семінарах Асоціації - можливо лише у статусі її члена.


Традиційно вартість членства була непідйомною для українських науковців та практиків. Однак розуміючи цю проблему, минулого року Асоціація переглянула свій підхід до членських внесків і запровадила диференційовані тарифи для експертів із різних регіонів світу. Отож на сьогоднішній день вартість членства для українських експертів складає 50% від "базового" тарифу. Для індивідуальних членів вона становить 52 Євро, для студентів - 24 Євро і для корпоративних членів (організацій та інститутів) - 105 Євро на рік. Є також спеціальний тариф для молодих професіоналів та для експертів, які вийшли на пенсію (39 Євро). Отож з'явилася реальна можливість приєднатися до міжнародно визнаного осередку нових ідей та потенційних партнерів за порівняно невелику плату.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то пишіть мені із запитаннями на адресу omrinska@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар