19 березня 2012 р.

Мої новини тижня

Минулий тиждень був досить цікавий з точку зору новин і подій.

Почнемо з конкурентоспроможності Києва, а точніше з її відсутності. 15 березня стало відомо, що згідно зі свіжеспеченим рейтингом найбільш конкурентоспроможних міст світу, підготовленого Economist Intelligent Unit/Citybank, Київ знаходиться на непривабливому 108-му місці - позаду всіх європейських столиць і великих міст. Ця новина напевно досить боляче вдарила по КМДА, однак вони тепер із новим заповзяттям мають реалізовувати стратегію Києва, яка ставить на меті зробити Київ одним із найбільш інвестиційно привабливих і конкурентних міст Центральної і Східної Європи.

До речі, КМДА робить інші корисні речі - вони наприклад запросили до Києва колишнього мера Боготи Енріке Пеньялосу, який 22 березня виступить із лекцією "Ідеальне місто" у Київському будинку архітекторів. Хто бажає почути лідера колумбійського дива дивіться детальну інформацію на Платформі.

Мені також надіслали лінк на цікаве нове дослідження з Росії. А саме рейтинг промислових центрів Росії "Промышленный каркас России. 250 крупнейших промышленных центров страны", підготовлене Інститутом територіального планування Урбаніка спільно зі Спілкою Архітекторів Росії. Виглядає дуже цікаво (хоча я детальний звіт ще не читала) і впевнена, що аналіз є дуже актуальним для України. Цікаво буде побачити аналогічне дослідження в Україні, до речі...

А тим часом Єврокомісія підготувала Стратегічний документ по регіональній політиці ЄС на 2014-2020 роки - Common Strategic Framework. Саме на основі цього документу національні уряди і регіональні органи влади будуть розробляти свої власні стратегії регіонального соціально-економічного розвитку і так звані "Партнерські контракти" між комісією та урядами (до речі, теж інновація). На регіональну політику чекають великі зміни - ближча координація зі Стратегією конкурентоспроможності Європа-2020, використання єдиного регуляторного механізму для всіх 5-ти структурних фондів (включаючи сільськогосподарський і морегосподарський), принцип макрокондиціональності (залежності виплат зі структурних фондів від дотримання центральним урядом макроекономічних показників стабільності). Так що наступні декілька місяців і років обіцяють бути цікавими!

Ну ось такі новини.

Немає коментарів:

Дописати коментар