6 серпня 2010 р.

Новий проект у Львові

Сьогодні я дізналась про новий проект GTZ у Львові - реставрація вікон та дверей старовинної частини міста. Правду кажучи це найбільш оригінальна назва проекту технічної допомоги у моїй практиці. Сподіваюся результати відповідатимуть такій гарній та нетехнічній назві і скоро ми всі милуватимемося гарними вікнами та дверями у центрі Львова:-) 

1 коментар:

  1. Коментар від вдумливого читача ZS, що я отримала мейлом:

    "Кажуть, що надія помирає останньою. Але в мене вона навіть не зародилась. Поясню.
    Мене, львів'янку, зацікавила тема і я ринулась вивчати що за проект і яким чином він ощасливить львів"ян загалом, а мене, як мешканку центральної частини міста, зокрема. І що я побачила? А побачила я штучно викладені штучні наміри.
    Не коментуватиму шляхетну , хоча і невдало сформульовану, мету проекту. Зупинюсь на кількох речах.

    GTZ буде контролювати процес виконання реставраційних робіт, а також всі розрахунки.

    Ну для кого це написано? Без сумніву свої гроші, своїх консультантів і майстрів проект зможе контролювати. Але гроші міської влади? «Ремісників» ? Це жарт.

    Активну участь в контролі реставрації буде приймати Управління охорони історичного середовища.

    О, я вже це бачу! Чи часом не це саме охоронне управління, яке і пальцем не кивне коли перед Паскою «ремісники» Львівських комунальних підприємств нищать історичні брами замальовуючи їх дешевою масляною фарбою, щоб було гарно з однієї сторони, а з другої – очевидно що проведені роботи по підготовці до свята ( на моїй вулиці, наприклад, автентичні дерев’яні брами помалювали у червоний колір, який милостиво замінили на коричневий після кількох скандалів обурених мешканців, бо вернути їм попередній вигляд вже неможливо ). Чи не це саме управління дає дозволи в центральній історичній частині Львова будувати МАФи (малі архітектурні форми) оббиті білою пластмасою чи зроблені з дешевої бляхи? Якщо це те саме Управління, то коментарі зайві.

    Інститут міста приймає учать в робочій групі по розробці Інтегрованої концепції розвитку ...

    Якої концепції? Куди інтегрованої? Навіщо? Де розробка механізмів співпраці з мешканцями до яких мають прийти в дім «ремісники» з ЖЕКів для виконання робіт? Хто гарантуватиме якість?

    Підсумовуючи весь цей негатив, скажу словами Станіславського: «Не верю!». А шкода. Шкода міста, шкода львів’ян, шкода туристів і легковірних німців.
    Якщо своїм коментарем відібрала в когось надію – вибачайте, але мій досвід роботи з органами влади підказує мені, що робота завершиться десь на рівні розробки інтегрованої концепції розвитку. ШТУЧНОЇ!"

    ВідповістиВидалити